Beslagen ramen: tips tegen beslagen ramen

Beslagen ramen in je huis, je ziet het vooral ‘s ochtends en komt veel voor. Dit komt voor bij verschillende soorten ramen en kozijnen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Beslagen ramen is een volkomen normaal en natuurlijk verschijnsel en heeft te maken met temperatuur en luchtvochtigheid. Er zijn echter wel tips om beslagen ramen te voorkomen of verminderen!

Condens binnenkant raam

Condens aan de binnenkant van je raam is logisch, aangezien een mens in huis veel vocht produceert. Wanneer de hoge luchtvochtigheid dan in aanraking komt met koude temperaturen, ontstaat er condens. Het water gaat uiteindelijk wel ergens naar toe en kan helaas ook schimmel tot gevolg hebben. Heb je last van condens aan de binnenkant van je raam? Ons advies is dan om een goed kozijn aan te schaffen met HR++ glas.

Voordelen HR++ glas:
1. Energiebesparend
2. Optimale isolatie
3. Voorkomt condens.

Een win-winsituatie! Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Bij Bogers werken we met de beste materialen en helpen we u graag om uw kozijn condensvrij te maken.

Maak een afspraak

Condens aan de buitenkant van uw raam
Condens aan de buitenkant van uw raam komt bij de beste ramen voor. Condensvorming op het glasoppervlak ontstaat bij een lage temperatuur aan de buitenzijde en ene hoge luchtvochtigheid. We zien dit vooral ’s ochtends in de lente en herfst. Het verdwijnt vanzelf wanneer de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Condens aan de buitenkant van uw raam komt niet door een productiefout, maar komt juist door de zeer goede warmte-isolatie. Wanneer u bij Bogers producten met glas bestelt is dit van perfecte HR++ kwaliteit; hierbij zal sneller condensvorming optreden dan bij isolerend dubbelglas of enkel glas. Maakt u zich geen zorgen, condens aan de buitenkant van uw raam kan geen kwaad! Het is niet schadelijk, omdat het raam aan de buitenkant altijd afwaterend uitgevoerd wordt. Hiermee voorkomen we het risico op stilstaand vocht.

Tips tegen beslagen ramen

Onze tips: kies voor kwaliteit en rust met goede kozijnen, bijvoorbeeld van kunststof of aluminium en HR++ glas. Bij Bogers plaatsen onze specialisten het kozijn ook nog eens goed. Ook dakkapellen plaatsen wij met goede kozijnen en energiebesparend glas. We werken met een vast team, dus we weten wat we bieden. Investeren hierin geeft rust en zekerheid; het neemt zorgen en onrust weg. U kunt vocht aan de binnenkant van uw ramen ook verminderen door goed te ventileren, maar dan moet u daar consequent in zijn en altijd blijven controleren op eventuele schimmel.

Uw kozijn laten maken door onze specialisten? Lees meer over onze kozijnen en verschillende materialen op onze site.

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*