dakkapel Bogers

De prijs van een dakkapel

Dat het plaatsen van een dakkapel een verstandige investering is, wist u wellicht al. Maar wat kost een dakkapel? Omdat een dakkapel door Bogers op maat wordt gemaakt, is een exacte prijs lastig vooraf te bepalen. Uw wensen zijn bepalend hiervoor. Wat wij u wel verzekeren is een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

De prijs van een dakkapel is dus afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

 • type dakkapel;
 • materiaal van de dakkapel;
 • breedte van de dakkapel;
 • de helling van uw dak;
 • het aantal draaikiepramen;
 • eventuele benodigde vergunning;
 • overige opties.

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel lopen uiteen, omdat een dakkapel uitvoerbaar is in verschillende types. Bijvoorbeeld met plat dak, puntdak, schuin dak of met een nokverhoging. De meest voorkomende dakkapel is een dakkapel met plat dak. Kiest u voor een dakkapel met schuin dak met pannen, dan betaalt u voor deze constructie een meerprijs. Ook de breedte van de dakkapel heeft invloed op de prijs. Daarnaast is de helling van uw dak bepalend voor de kosten. Een dakkapel die op een dak met een helling van 30 graden wordt geplaatst, is groter dan een dakkapel die op een dak met een helling van 55 graden wordt geplaatst. In de regel geldt dan ook: naarmate de dakhelling afneemt, neemt de prijs van de dakkapel toe. Maar daarmee trouwens ook de extra leefruimte. Voor advies staan onze medewerkers altijd klaar. Bekijk meteen in onze showroom, dichtbij Nijmegen onze dakkapellen.

Dakkapel zijkant Bogers

Twee types dakkapellen

Een dakkapel is leverbaar in verschillende materialen en dus tegen verschillende prijzen. Om te beginnen zijn er twee mogelijkheden om de dakkapel te produceren. Zo kunt u kiezen voor:

Een traditioneel opgebouwde dakkapel.
Een traditionele dakkapel wordt met hout opgebouwd en kan met verschillende materialen worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met hout, zink, kunststof, aluminium of een combinatie van deze materialen. Wilt u een dakkapel met een karakteristieke uitstraling? Kies dan voor een houten afwerking. Ook met een kunststof afwerking (Keralit) met houtnerf en rabatdelen realiseert u een karakteristiek uiterlijk. Bovendien is kunststof onderhoudsvriendelijker dan hout.

Een in één geheel gegoten dakkapel van polyester.
Doordat een polyester dakkapel in één geheel gegoten is, is deze volledig naadloos. Hierdoor heeft de dakkapel een hoge isolatiewaarde. U kunt kiezen uit een dakkapel met een strak of nostalgisch uiterlijk. De prijs van de polyester dakkapel is afhankelijk van uw keuze.

Verder hebben ook het aantal draaikiepramen dat u in de dakkapel wilt plaatsen, invloed op de totale kosten van uw dakkapel. Een draaikiepraam kost nu eenmaal meer dan een vast deel. Een draaikiepraam is belangrijk voor een goede ventilatie. U kiest zelf hoeveel draaikiepramen u in uw dakkapel wilt.

Goedkope dakkapel

Bij Bogers vindt u geen standaard goedkope dakkapellen. Alle dakkapellen worden in onze fabriek op maat gemaakt, volgens uw wensen. Omdat de dakkapellen grotendeels in de fabriek worden gemonteerd en prefab worden geplaatst, kan de dakkapel binnen één dag worden geplaatst. Hierdoor hoeft maar één montagedag te worden gerekend en dat scheelt in de kosten van uw dakkapel. Hoe goedkoop of duur uw dakkapel uiteindelijk wordt, is mede afhankelijk van extra toevoegingen. Welke kleur dakkapel kiest u? Kiest u voor rolluiken, screens of horren? Al deze keuzes samen bepalen de prijs van uw dakkapel. Op voorhand kan deze prijs dus niet worden bepaald. Wilt u een deskundig advies op maat? Maak een afspraak met een van onze adviseurs in de showroom. Hier kunt u tevens de verschillende soorten materialen en types dakkapellen persoonlijk bekijken en de kwaliteit ervaren.

Maak een afspraak

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*