Deur en kozijn kleuren kiezen: zo doet u dat

Door uw deuren en kozijnen te verven, kunt u uw woning van een compleet nieuwe en frisse uitstraling voorzien. Wilt u dit doen, maar weet u niet goed hoe u ze van een nieuw likje verf kunt voorzien? In dit artikel vertellen wij hoe u het beste de deuren en kozijnen kleur kunt geven. Zo weet u zeker dat u straks goed bezig bent, en bent u ook nog eens sneller klaar!

Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat u uw deuren en kozijnen kleur geeft, is een goede voorbereiding belangrijk.
Hierbij is het eerst van belang om het hang- en sluitwerk te verwijderen. Zorg er verder voor dat de objecten die u niet schildert, afplakt of bescherming biedt met een zeil.

Bekijk daarna wat de huidige staat van de deuren en kozijnen zijn. Verwijder eerst de oude verflaag met een verfkrabber wanneer de verf afbladdert. Als er kleine beschadigingen zijn, kunt u deze herstellen met speciale twee-componenten plamuur.

Hebben uw deuren en kozijnen geen beschadigingen of bladderende verf? Dan kunt u aan de slag met schoonmaken. Dit doet u door ammoniak en een beetje lauw water met elkaar te mengen en met een doek uw deur of kozijn schoon te maken. Hierdoor maakt u het vrij van vet en vuil. Daarna kunt u uw deur of kozijn met water afspoelen met behulp van een spons. Vervolgens schuurt u de deur of kozijn in haar geheel, hierdoor hecht het verf beter. Na het schuren kunt u ze weer stof- en vetvrij maken door middel van een zachte borstel.

Zet de deuren en kozijnen in de grondverf

Nadat u alles goed hebt voorbereid, zet u de deuren en kozijnen in de grondverf. Hiervoor werkt een ronde kwast het beste. Beschilder eerst de latten wanneer u glas in de deur heeft en verf de deuren of kozijnen altijd van binnen naar buiten. Vergeet niet de onder- en bovenkant te verven en laat daarna de grondverf drogen volgens de droogtijd op de verpakking.

Schilder de deuren en kozijnen met lakverf

Vervolgens beschildert u de deuren en kozijnen met lakverf. Om het beste eindresultaat te krijgen, kunt u met de houtnerf mee schilderen. Gebruik voor uw deuren en kozijnen verven altijd twee of meerdere lagen, zodat ze er mooi gelakt uitzien.
Let op: na iedere laag schilderwerk die u aanbrengt is het belangrijk om de droogtijd in de gaten te houden. Nadat deze droog is, kunt u de deur weer licht opschuren en schoonmaken met water en ammoniak. Zo hecht de verf nog beter. Geef de deuren of kozijnen vervolgens weer een laklaag voor een betere bescherming. Het proces van het lakken van uw deuren of kozijnen is nu klaar!

Vraag Bogers om advies

Wilt u toch liever compleet nieuwe deuren of kozijnen kleuren voor uw woning? Dan kunt u de showroom van Bogers bezoeken voor kleur advies en inspiratie. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende kleur.

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277



  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug



   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons





    Toestemming om uw gegevens te bewaren*