Wat u van een serre aanbouw kunt verwachten

Met een serre aanbouw brengt u meerwaarde aan uw woning. Zo kunt u door een serre aan te bouwen wat extra vierkante meter in uw woning realiseren. Doorgaans wordt een serre aan de woonkamer of keuken aangebouwd, zodat uw huis aan uw tuin wordt verbonden. Het is een extra ruimte, overdekt en toch geeft het door het weidse uitzicht een vrij buitengevoel. Wij vertellen u in dit blogartikel welke materiaal opties er zijn, welke verschillende stijlen serres bestaan en welke voordelen een serre zoal heeft.

Verschillende materialen

Een serre is voornamelijk een glazen wand tussen profielen. Deze profielen zijn gemaakt van diverse materiaalsoorten. Doorgaans is dit hout, aluminium of kunststof. Bij veel oudere huizen wordt er gebruik gemaakt van hout. Door te kiezen voor hout, kunt u uw serre een luxueuze uitstraling geven. Ook beschikt het over een goede isolatiewaarde, hetzij het om meer onderhoud vraagt dan profielen van aluminium en kunststof.

Aluminium is de perfecte keuze als u uw woning een moderne uitstraling wilt geven. De isolatiewaarde is lager in vergelijking met hout, maar er zijn diverse manieren om aluminium van een goede isolatiewaarde te voorzien. Aluminium geeft de serre een mooie uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig.

Denkt u aan duurzaamheid, dan is kunststof de juiste optie. Dit materiaal behoeft nauwelijks onderhoud en is gewoon mee te wassen met de ramen. Kunststof kent een goede isolatiewaarde en houdt zowel geluidsoverlast buiten als warmte binnen het huis. Door deze eigenschappen zien we kunststof steeds meer in nieuwbouwhuizen terugkomen. Deze profielen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, waardoor u altijd wel een profiel kunt vinden dat helemaal bij uw interieurstijl past.

Verschillende stijlen

Wanneer u eraan denkt een serre aan te bouwen, heeft u uw eigen wensen. Zo is iedere serre anders en is maatwerk vereist. Denk bijvoorbeeld aan het soort dak, wilt u een plat dak of een schuin dak? En wilt u het dak dan van glas voorzien of niet? Wenst u een moderne en minimalistische stijl met scherpe lijnen , of gaat u toch voor een klassieke stijl met karakteristieke eigenschappen voor uw serre? Zo zijn de opties eindelijk, waardoor u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Op onze Bogers Excellent website vindt u een uitleg van al onze luxe serre opties waar u inspiratie uit kunt halen. Wenst u toch over uw toekomstige serre aanbouw meer advies? U kunt altijd contact opnemen of in de showroom op afspraak langskomen voor een vrijblijvend gesprek.

De voordelen van een serre

Een serre heeft uw woning diverse voordelen te bieden. Zo staan u de volgende voordelen te wachten als u een serre plaatst:

 1. U kunt volop van de zon genieten in alle jaargetijden
 2. U haalt door het weidse uitzicht veel meer daglicht in huis
 3. U creëert extra ruimte in huis
 4. De waarde van uw woning gaat omhoog
 5. U krijgt een betere aanblik van de gevel/woning
 6. Een serre kan bij sommigen helpen tegen een winterdip
 7. U kunt eventueel een woonkeuken creëren

Kiest u ook voor een serre?

Zoals u kunt lezen, kunt u een serre van diverse profielen laten maken en heeft deze vele
voordelen te bieden voor uw woning. Kiest u ook voor een serre? Neem gerust
contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij maken voor u graag een serre op maat.

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*