Woning verbouwen

Een tip voor iedereen die veel ruimte wilt toevoegen aan zijn of haar woning is een nokverhoging. Als je eigenaar bent van een woning en meer ruimte nodig hebt is de nokverhoging hét antwoord. Vaak is er wel een reden om je woning te verbouwen in plaats van te verhuizen. Of de hypotheekrente nu hoog is of dat je huidige woning zo prettig is; verhuizen is niet altijd een handige optie.
Meer ruimte toevoegen aan je woning geeft langer plezier! Maar wat is nu echt handige leefruimte? Wij lichten graag meer toe over de nokverhoging.

Dakkapel of nokverhoging?

Wat je wilt verbouwen, hangt af van je situatie en je wensen. Als er bijvoorbeeld sprake is van gezinsuitbreiding en je mooie en praktische slaapkamers wilt voor kinderen, of je verwacht gasten in de toekomst, dan denk je misschien wel aan een dakkapel. Je ziet de dakkapellen dan ook bij veel huizen en het is ook super praktisch! Een nokverhoging zie je minder vaak, terwijl dit veel extra voordelen oplevert. Met een nokverhoging krijg je echt veel extra ruimte in de breedte én hoogte! Doordat de nok van je dak wordt verhoogd, kan je dus altijd rechtop blijven lopen, wat niet altijd kan bij een dakkapel. Die hoogte zorgt ervoor dat je ook op zolder een volwaardige (kleding)kast kan neerzetten. Dit zijn grote voordelen van de nokverhoging; iets waar je de rest van je leven profijt van kan hebben. Mocht je toch je huis nog verkopen, dan zal die extra grote ruimte een groot voordeel zijn omdat het de waarde van de woning verhoogt.
Het nadeel van de nokverhoging ten opzichte van de dakkapel is dat je een vergunning zal moeten verzorgen. Daarnaast kan een dakkapel sneller geplaatst worden. Dit is echter op de korte termijn. Op de lange termijn heb je van beide veel plezier en bovendien helpen wij graag met de aanvraag van de vergunning!

Met een nokverhoging:

 1. Meer ruimte in hoogte & breedte: zeer ruime kamer!
 2. Rechtop lopen op zolder
 3. Een reguliere kledingkast past!
 4. Waardevermeerdering voor je woning

Meer ruimte creëren in huis

Vooral een jaren ‘60 of ‘70 woning staat bekend om de lage zolder, zo rond de 1,60 meter. Vooral in die gevallen merken wij dat de behoefte aan een nokverhoging groot is. De ruimte in hoogte en breedte is in die huizen een groot voordeel en zorgt voor een extra complete kamer. Wij hebben bijvoorbeeld veel ervaring met jonge stellen die een ruime kinderkamer willen. Zij breiden dan uit met een nokverhoging. Onze nokverhogingen kunnen wij voorzien van alle gemakken, zoals goede ramen met kinderslot. We maken alles veilig en betrouwbaar.

Overigens heb je de keuze tussen een eenzijdige of tweezijdige nokverhoging; je verhoogt 1 of beide zijden van het dak.

Heeft u een deadline? Dit hoeft geen probleem te zijn, zeker niet als we een pre-fab uitvoering plaatsen. We zorgen voor de juiste opmetingen met onze specialisten en maken de nokverhoging dan in de fabriek. De nokverhoging plaatsen neemt vervolgens nog 2 dagen in beslag.

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*