Zo zorgt u voor veilige kozijnen en deuren

Wilt u ook veilige kozijnen en deuren? In ons land komen inbraken regelmatig voor. De meeste inbrekers komen binnen via een deur of raam. U kunt het beste voor veilige deuren en ramen zorgen als u het ze lastig wilt maken. Zo weet u zeker dat een inbreker niet zomaar binnenkomt en voelt u uzelf ook een stuk veiliger. In dit artikel vertellen wij wat u nodig heeft om te zorgen voor veilige kozijnen en deuren.

Veilige deuren

Om uw deuren van extra veiligheid te voorzien, raden wij aan om het volgende hang- en sluitwerk op de deuren aan te brengen:

Meerpuntsluiting

Een meerpuntssluiting sluit de deur op meerdere punten. Ideaal, want een inbreker is hierdoor langer bezig met het forceren van de sloten. Hierdoor is de kans groter dat een inbreker het opgeeft en zich weer terug trekt.

Scharnieren

Voorzie de deur in elk geval van drie zware deurscharnieren. Deze zijn voor inbrekers zowat niet eruit te tillen.

Anti-uithefsysteem

Als u een schuifpui heeft, kunt u het beste voor een anti-uithefsysteem kiezen. Op deze manier blijft de schuifpui stevig vastzitten en kan een inbreker deze onmogelijk eruit heffen.

Veilige kozijnen

Wilt u voorzien zijn van veilige kozijnen? Dan raden wij u aan om de volgende beveiliging op uw kozijnen te installeren:

Anti-foutbediening

Anti-foutbediening zorgt ervoor dat het kozijn niet tuimelt als het in de draaistand staat. Daarmee voorkomt het geen inbraken, maar het vermindert wel de kans.

Glaslatten

Plaats uw glaslatten aan de binnenzijde van het kozijn. Daardoor kan een inbreker er niet zomaar bij.

Sluitnokken

De opendraaiende delen van het kozijn met sluitnokken beveiligen is zeker aan te raden. Dit zijn twee nokken in de vorm van een paddenstoel en twee rechte nokken. Deze zorgen voor meer grip en wrijving op het kozijn waardoor inbrekers het kozijn niet uit het profiel kunnen tillen.

Niet te vergeten

Tot slot onze laatste tip: vergeet niet uw ramen en deuren te sluiten als u weggaat. Ook al gaat u maar even weg, een inbreker kan dan juist zijn slag slaan. Zorg er ook voor dat de sleutel niet in de deur zit en bewaar hem op een plek waar een inbreker niet zomaar bij kan komen. Sluit dus altijd ramen en deuren af, want anders zullen bovengenoemde veiligheidsmaatregelen niet van toepassing zijn.

Meer weten over beveiliging voor uw deuren en kozijnen? Vraag gerust advies aan Bogers!

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*