Dakkapel reinigen, doe je stap voor stap

Uw dakkapel schoonmaken kunt u het beste in het najaar doen. Uw dak zal dan waarschijnlijk vol bladeren liggen, waardoor het regenwater minder goed door kan stromen. Door uw dakkapel te reinigen voorkomt u een lekkage. Ook zorgt u hiermee ervoor dat uw dakkapel langer mooi blijft. Uw dakkapel schoonmaken eens in de zoveel tijd is dan ook zeker aan te raden. Maar hoe doet u dat precies? Bogers vertelt in deze blog hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Veilig uw dakkapel schoonmaken

Om uw dakkapel te reinigen is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Bij de eerste stap kunt u het beste een ladder, steiger of hoogwerker gebruiken tijdens de schoonmaak. Op deze manier kunt u overal goed bij, hetzij u wel moet blijven opletten dat u niet valt. Ga nooit tijdens het reinigen van de dakkapel uit een raam hangen, want dit kan voor ernstige ongelukken zorgen.

De dakkapel reinigen door grof vuil te verwijderen

Heeft u gezorgd voor voldoende veiligheid, dan gaat u aan de slag met het verwijderen van grof vuil. Losliggend vuil is eenvoudig weg te halen. Het vuil van de dakkapel kan u het beste in een emmer doen, zodat u het vervolgens eenvoudig in de container kunt gooien. Tijdens het reinigen van de dakkapel kan u de zand en stofresten ook verwijderen met een gieter of tuinslang.

De dakkapel schoonmaken door overige vuil weg te halen

Heeft u het grove vuil van het dak verwijderd? Dan kan u overgaan tot het overige vuil verwijderen. Hiervoor kan u het beste een emmer met lauw water en een sponsje gebruiken. Om de dakkapel schoon te maken moet dit genoeg zijn om het vuil weg te kunnen poetsen. Laat de hogedrukspuit staan, want dit zorgt enkel voor meer schade. Heeft u het vuil van de dakkapel weggepoetst, dan maakt u een nieuw sopje. Hier doet u afwasmiddel of allesreiniger in, waarmee u het dak nogmaals poetst. Zo ziet de dakkapel er weer als nieuw uit.

Controleer uw dakgoten tijdens het reinigen van de dakkapel

Een zeer belangrijke tip bij uw dakkapel schoonmaken is dat u ook zeker niet moet vergeten om de dakgoten te controleren. Hier kunnen namelijk takken en bladeren in zitten. Het is belangrijk deze direct te verwijderen als u al op het dakkapel bezig bent. Zo voorkomt u namelijk dat de dakgoot verstopt gaat zitten en dus ook het water niet meer goed wegloopt.

Dakkapel schoonmaken, hoeveel kost dat?

Zoals hierboven te lezen is, kan het schoonmaken van uw dakkapel een behoorlijke klus zijn. Er bestaan professionele schoonmaakbedrijven die dit voor u uit handen kunnen nemen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de grootte van uw dakkapel en uw persoonlijke wensen. Bent u benieuwd naar de prijs? Neem dan contact op met een dergelijk schoonmaakbedrijf of vraag een offerte aan.

Met het schoonmaken van uw dakkapel wenst Bogers u veel succes!

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*