dakkapel Bogers
dakkapel slaapkamer 2 - copy - copy

Dakkapel kopen

Een dakkapel kopen is een hele wijze investering en waardevermeerdering van uw woning. U voegt in korte tijd en voor een relatief lage investering veel woongenot toe aan uw woning. Zo voegt u met een dakkapel veel leefruimte en licht toe. Een kleine ruimte wordt zo veel beter bruikbaar gemaakt. Dus wilt u een ruimere studeerkamer, werkkamer, slaapkamer of een grotere zolder? Bij Bogers staan onze dakkapelspecialisten voor u klaar.

Advies bij dakkapel kopen

Bij het kopen van een dakkapel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillende zaken. Zo is het soort materiaal van belang en wellicht heeft u wel een vergunning nodig. U kunt ons natuurlijk altijd om advies vragen en hieronder volgt een opsomming van aandachtspunten. Verstandig om deze langs te lopen voordat u een dakkapel koopt en plaatst.

Een video gemaakt door een klant

Uw dakkapel snel klaar
Het dakkapel plaatsen duurt tegenwoordig gelukkig minder lang dan vroeger. Vroeger duurde dit een aantal dagen, vandaag de dag hebben we een dag nodig om een dakkapel te plaatsen. De dakkapellen van Bogers, die pre-fab zijn vervaardigd, worden gegarandeerd in slechts één dag geplaatst. Dit zorgt ervoor dat u er een flinke ruimte bij krijgt zonder in de verbouwingsrommel te zitten.

Door toepassing van de nieuwste technieken is het mogelijk uw dakkapel in een zeer korte tijd op uw dak te plaatsen. ’s Morgens komt onze montageploeg langs en begint met het voorbereidende werk. Zij verwijderen de dakdelen op de plek waar de dakkapel moet komen en doen technische aanpassingen waar nodig.
Na het voorbereidende werk kan de dakkapel op uw dak worden geplaatst. Deze wordt met een hijskraan op uw dak geplaatst waarna deze naadloos op de contouren van uw woning wordt vast gezet. Indien u er voor heeft gekozen ook de binnenkant volledig afgewerkt te hebben, besteedt de montageploeg hier vervolgens de grootste zorg aan.

Om 15.00 uur genieten van uw ruimte
Nadat de dakkapel is geplaatst, ruimt onze montageploeg de overgebleven bouwmaterialen nog voor u op zodat u om 15.00 uur in de middag al kunt genieten van een volwaardig nieuwe kamer aan uw woning.

Tips bij het kopen van een dakkapel

1. Let op het type dakkapel
Niet ieder type dakkapel is geschikt voor ieder huis. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld naar dakkapellen bij u in de buurt. Zijn dat dakkapellen met een plat dak of schuin dak? En welke soort dakkapel heeft u liever? Ga ook na hoe groot uw dakkapel moet worden en waar de dakkapel op het dak moet worden geplaatst: aan de voor-, zij- of achterkant? Meer inspiratie opdoen voordat u een dakkapel koopt? Bekijk onze fotogalerij.

2. Vraag een vergunning aan voor uw dakkapel
Heeft u een dakkapel gekozen, dan kunt u vervolgens nagaan of er voor uw dakkapel een vergunning moet worden aangevraagd. Of een vergunning voor uw dakkapel nodig is, is afhankelijk van uw gemeente, buurt, huis en wensen. Lees meer over vergunningen voor dakkapellen of vergunningsvrije dakkapellen.

3. Aan welke eisen moet uw dakkapel voldoen?
Welke wensen heeft u met betrekking tot de aanschaf en plaatsing van uw dakkapel? Van welk soort materiaal moet uw dakkapel bijvoorbeeld zijn gemaakt? Wilt u een houten dakkapel? Een polyester dakkapel? Of een dakkapel die met kunststof is afgewerkt? Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Kiest u voor een kunststof dakkapel, dan heeft u niet tot nauwelijks onderhoud aan de dakkapel. Zo heeft ieder type dakkapel zijn eigen voordelen. Laat u daarom goed adviseren, zodat u weet welk type dakkapel het beste op uw dak past en op welke manier de dakkapel moet worden geplaatst. Kijk bijvoorbeeld in onze showroom om een idee te krijgen over de mogelijkheden.

4. Bepaal de kosten van uw dakkapel
De kosten van een dakkapel zijn mede afhankelijk van uw wensen én budget. Wanneer u van tevoren uw budget bepaalt, kunt u alvast globale prijzen van dakkapellen vergelijken. Hoeveel geld heeft u voor een dakkapel, oftewel een extra kamer in huis, over? Een goede dakkapel wordt voor u op maat gemaakt. In dat geval moet u rekening houden met wat meer kosten.

5. Bezoek een showroom van een bedrijf in dakkapellen
Als u een goede dakkapellenspecialist heeft gevonden, breng dan een bezoek aan de showroom en laat u adviseren. In een showroom kunt u samen met een adviseur alle mogelijkheden voor het plaatsen van uw dakkapel bespreken en krijgt u antwoord op al uw vragen. Heeft een bedrijf geen showroom? Vraag uzelf dan af of u niet liever een specialist bezoekt die u wel een uitgebreid aanbod aan dakkapellen en de mogelijkheden ervan kan laten zien. Controleer in ieder geval altijd het bedrijfsadres, zodat u zeker weet dat u met een betrouwbare dakkapellenleverancier te maken heeft.

6. Check of de dakkapellenspecialist een montageploeg heeft
Let erop dat een dakkapellenspecialist een eigen opgeleide montageploeg heeft. Hierdoor weet u zeker dat uw kwaliteitsdakkapel goed wordt geplaatst. Wanneer u de dakkapel laat plaatsen door een bedrijf die geen eigen montageploeg heeft, loopt u het risico op complicaties na plaatsing. Bovendien is het dan lastiger om verhaal te halen.

7. Volg uw gevoel!
Bij welke specialist in dakkapellen krijgt u een goed gevoel? Schets voor uzelf een beeld van wat u belangrijk vindt en waaraan uw leverancier van dakkapellen moet voldoen. Kijk daarbij niet alleen naar de kosten van de dakkapel, maar ook naar de zekerheid en garantie die u krijgt, de kwaliteit van de dakkapel, de ervaringsjaren van de dakkapelspecialist, de showroom en vraag naar de (on)mogelijkheden van de montageploeg.

Bij Bogers staat een team van adviseurs met uitgebreide kennis over dakkapellen en het plaatsen ervan voor u klaar. In onze showroom kunt u doordeweeks en op zaterdagen terecht. Daar staan de dakkapellenspecialisten al met een kopje koffie voor u klaar.

Maak een afspraak

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*