Hoe krijgt u de beste serre?

Het toevoegen van een serre biedt meer dan extra ruimte. Met een serre haalt u het meeste uit de zomer, uw tuin en het uitzicht. Dit is niet het enige waar serres goed voor zijn, ze kunnen ook waarde toevoegen aan uw huis. Het geeft u ook een voorsprong op andere woningen als u uw huis te koop zet. Hier is onze gids om de beste serre te krijgen, van materiaal, ontwerp tot het toevoegen van planten en meubels.

Waar komt de serre?

Meer dan de helft van alle serres heeft een bouwvergunning nodig en alle lokale autoriteiten hebben vaak andere regels en voorschriften. Neem contact op met uw plaatselijke planningsbureau voor advies over wat u met uw eigendom kunt doen.

Zodra u toestemming heeft, besluit u waar u uw serre wilt hebben – traditioneel worden ze gebouwd aan de achterkant van woningen, maar u wilt misschien uw beslissing nemen op basis van de richting waarin uw woning staat, omdat dit zal bepalen wanneer uw serre de zon krijgt. Niet elke woning heeft de meeste hoeveelheid zon op een dag aan de achterkant van de woning.

Het kiezen van het materiaal

Er zijn veel verschillende delen van de serre om over na te denken in termen van materialen. De serre zelf kan worden gemaakt van uPVC, hardhout of aluminium, en het dak kan worden gemaakt met glas of polycarbonaat.

Verwarming en ventilatie is zeer belangrijk, dus zorg ervoor dat u wat ramen en ook enkele radiatoren of kachels in de serre hebt geïnstalleerd. Denk ook aan jaloezieën, omdat deze de kamer koel houden en u beschermen tegen de schittering van de zon.

Vloeren is een ander materiaal waar je aan moet denken. Bepaal of u tegels of stenen vloeren wilt leggen en of u een buitengevoel wilt creëren, of dat u liever tapijt wilt leggen als een uitbreiding van de andere kamers in uw huis.

Doe het zelf, of laat het doen

De belangrijkste factor achter deze beslissing is hoeveel ervaring je hebt met het doen van doe-het-zelf en het bouwen van dingen, maar je kunt een aantal geweldige serre-kits krijgen om er zelf één te bouwen. Ze bevatten echter geen materiaal voor de basis, dus onthoud dit wanneer u uw budget bepaalt voor uw nieuwe serre.

Vindt u het geen goed idee om zelf een serre te bouwen, dan zijn er veel experts die kunnen helpen. Bogers heeft veel ervaring in het bouwen van serres. Neem bijvoorbeeld een kijkje op onze pagina over serres.

Ga de serre ontwerpen

Het belangrijkste onderdeel bij het aanschaffen van een serre is ervoor zorgen dat deze past in het huidige ontwerp van uw huis. Het laatste wat u wilt, is dat het uitsteekt als een ongepast of ongebruikelijke toevoeging aan het huis.

Markeer het gebied waar uw serre naartoe moet en controleer of het niet teveel van uw tuin in beslag neemt. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor alle meubels die u erin wilt plaatsen en denk aan de algehele stijl van de serre. Doe vooral veel onderzoek online, zo zult u zeker iets vinden dat bij uw huis past.

Planten en meubels

Beslissen welk meubilair u wilt, hangt volledig af van waar u uw serre voor gaat gebruiken. Het belangrijkste waar u aan moet denken als het gaat om meubels is dat stoffen in het licht van de serre zeer snel vervagen. Houten meubels kunnen ook last hebben van de veranderende temperaturen.

Als het gaat om het kiezen van planten voor uw serre, moet u weten of ze geschikt zijn voor de constante temperatuurveranderingen en extreme hitte. Subtropische planten en citrusbomen zijn het beste, maar u moet ze vrij vaak water geven. De meeste serre-planten kunnen tot 4 graden overleven, maar als de kamer ’s nachts in de winter kouder wordt, moet er in een kachel geïnvesteerd worden. Neem vooral contact op met Bogers als u nog vragen heeft omtrent de serre.

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*